Колички за деца и бебета – съвети и напътствия при закупуване и употреба

baby stroller

Количките за бебета се избират и купуват от майката и таткото, а бебето, което всъщност ще го ползва, няма думата. Повечето родители са объркани от разновидностите на модели и видове бебешки колички на търговския пазар и не знаят просто как да подберат. 

Това са няколко неща, като обезателно трябва да вземете предвид, понеже в крайна сметка става дума за хубавото и за безопасността на детенцето ви. 

За покупката на количка за детенце 
Подберете количка за детенце със широк кош и широка основа, тъй като точно това обуславя колко здрава е количката. По-малките колички за бебета лесно се обръщат, докато бебенцето се надвеси прекалено много зад ръба. 

Ако случайно предпочитате количка за детенце с различни положения на облегалката, уверете се, че конкретната облегалка се застопорява сигурно във всяко състояние или просто рискувате бебето да пропадне, съвсем случайно. 

Направете проврека дали бебешката количка притежава защитни колани, държащи детенцето в кошчето и няма да му позволят да се изхлузи. Препоръчително е е коланчетата да минават м/у крачетата, през кръста и още през раменцата на бебенцето. 

Частта от текстил на вашата детска количка ще трябва да се маха лесно и бързо и да бъде подходяща за изпиране в пералня. Ако случайно е изпълнимо, тествайте бебенцето дали ще развие алергична реакция към тъканта. 

бъдете сигурни, че бебешката количка може спокойно да премине през входната врата на вашето жилище.
Преценете също така размерите на детската количка в прибрано състояние с обема на багажника в колата, доста багажници се оказват твърде малки за определени модели колички за деца. 

В използването на количките за бебета
Точно преди да оставите детето в количката, прегледайте дали наистина сте активирали спирачката. Направете проврека реално дали облегалката е стабилно блокирана в нужното положение. Ако прибирате детската количка, бъдете внимателни вашето дете да не е прекалено близо, понеже има истинска опасност да го притиснете, без да желаете.

Не пропускайте да закопчавате коланите за обезопасяване на детската количка винаги, докато тръгвате на обиколка. Те ще предотвратят страшното изхлузване или падане на детето от детската количка, а това е възможно да се случи, докато пресичате оживен булевард например. 

Когато се намирате на неравен терен винаги активирайте спирачка точно преди да пуснете дръжките на детската количка, даже и да става въпрос за много малко секунди. 

Количките за деца, както всеки друг предмет, имат нужда от постоянна поддръжка, затова редовно проверявайте дали всичко е в изправност.

Натиснете тук: https://jerrykids.com/