По какъв начин ефективно да изберем добавки от минерали и козметика

nutrition and supplements

Яденето е най-правилния начин ефективно да получите повечето нужни хранителни вещества. Също така в случай, че мислите, че хранителния режим ви може напълно да пропусне определени минерални добавки, които може да помогнат, ще е нужно да се набавят.
Не сте сигурни дали наистина поемаме важните витамини или различни минерали? Вашият лекар или пък инструктор е възможно реално да ви спомогне да научите. В някои ситуации може спокойно да ви направят кръвен тест, за да проверите вашите нива на витамин D. Лекарите може да искат да научат за твоите типични хранителни навици. За да имате дадената полезна информация, запишете точно какво приемате и пиете за една седмица.
Крачка 1: Проучете от какво реално имате нужда
Вашите нужти от калории зависят от:
Твоята възраст
Различните храни, които приемате
Болестите , от които сте боледували
Какви здравословни проблеми сте притежавали някога
Например, ако сте поставени на риск от остеопороза, твоя лекар може да предпише добавка от калций и витамин D. В случай, че сте дама, която може да забременее съвсем скоро, за вас конкретно ще е важно да приемате фолиева добавка, която помага да предотвратите много типове дефекти при раждането. Ако случайно искате да подобрите доброто здраве на сърцето, планът ви може да включва омега-3.
Стъпка 2: Купувайте умно
Ползвайте тези съвети, ако искате да ви бъдат полезни да изберете разумно добавките за хранене
1-во получете информация за абсолютно всичко: Погледнете как точно действа всяка добавка и дадените нежелани действия и ползи. „Много българи просто вземат хапчета от аптеката, защото са чували за това от радиото и телевизията или понеже хората казват за добавката“, според Джим Уайт, регистриран лекар от Голяма аптечна мрежа. Когато имате съмнения, попитайте Вашия лекар. За много добавки пише, че правят магически неща.
Уверете се, че получавате отговорите на точно тези Четири конкретни въпроса:
Какви са ползите?
Има ли рискове?
Коя е правилната доза, каквото е препоръчително да вземам?
Точно колко време е препоръчително да го вземам?
Въпроси? Потърсете създаделя на добавката. Безсъмнение те могат лесно да отговорят на конкретните въпроси относно самите съставки и колко точно да поглъщате.
Номер 3: Проведете разговор с Вашия собствен фелдшер
Кажете на Вашия лекар какво вземата.
Възможни нежелани странични реакции: Голяма част могат да попречат на много други продукти, които вие пиете. Примерно, ако случайно вземете кръвен разредител, е забранено да поемаме твърде адски много витамин К, които може да накара нашата кръв бързо да се съсирва, казва Кели Причет, работещ в В Сащ. Ако случайно ви предстои операция, е възможно да спрете приема на омега-3 заради риск от кървене. Твоя личен лекар е възможно реално да ви спомогне да избереш правилните баланс.
На гладно или точно след хапване се приема: Някои добавки за стави,например трябва ефективно да се консумират с храненето, а много други без. „Не е подходящо правилно да пиете желязна добавка с мляко, тъй като калций и желязо не действат“, според лекар.
Приблизително колко да пия: Вашият дневен точен прием (DRI) на повечето витамини и различни минерали зависиот твоята конкретна възраст и пол. Може спокойно бързо да се измени, в случай, че сте бременна, кърмите, имате здравословно състояние.
„Доста българи им се дават 10 пъти повече от DRI“, казва Уайт. „ Такова дозиране е възможно да е прекалено много. В действителност е нужно да помислите приблизително колко да вземате“, а това включва какво реално ядете.
Твоите задължения: Ще е нужно реално се храните със зеленчуци и да сте наясно с реално какво приемате. Също е правилна идея да записвате данни за това, които поемаме и да наблюдавате за сранични ефекти.